fbpx
Voor mij is de plek van ont haasten vlieland
Vlieland is voor mij de plek van ont haasten

Ont haasten, dit moeten we allemaal wel eens. Juist als je het gevoel hebt dat de haast van het leven je even overneemt. Op die momenten is het echt goed om fysiek naar een plek te gaan waar je de haast uit je leven kan halen. Voor mij is die plek Vlieland. Vorig jaar november zijn Rick en ik hier ook geweest. Ondanks dat ik toen nog tot mijn nek in de schulden zat, was het echt heerlijk daar! Dit jaar gingen we weer!

Misschien heb jij wel zo’n plekje waar je echt de rust op je neer voelt dalen. Een plek waar je helemaal tot rust kan komen en alles los kan laten. Of heb jij helemaal niet zo’n plek?

In dat geval, en ook in het andere geval, deel ik graag over mijn liefde voor Vlieland. Want wie weet geniet jij hier net zo van de rust, de natuur, het lekkere eten en de vriendelijke mensen als ik. Bij elke reden deel ik ook een persoonlijke tip! Veel leesplezier!

1. Op de boot naar Vlieland zit je al in een vakantiemodus

Het onthaasten begint al op de boot

Om te beginnen, het moment dat je op de boot zit lijkt het net of je de fysiek rust instapt. Niet omdat het op de boot zo rustig is, maar omdat je op het water het gevoel van vakantie krijgt. Ik bedoel, een blik op het uitzicht en de geur opsnuiven van de zee brengt je al in die sfeer!

Tip van Suus

Staat de drukte op de boot je tegen?

  • Ga boven op het dek zitten.
  • Kom vroeg naar de boot, zodat je een mooi plekje kan vinden met zo min mogelijk prikkels.
  • Neem oordopjes mee!

2. Vlieland is autovrij

Er rijden geen auto's op Vlieland

Op de auto’s van bewoners en bussen na, is dit eiland autovrij. Het eiland is zo klein dat alles op loop- en fietsafstand is. Er loopt over het hele eiland maar 1 weg.

Dit maakt Vlieland heel puur en natuurlijk. Het is zo heerlijk rustig zonder die auto’s. Dit scheelt dus al wat prikkels. En dat is natuurlijk extra fijn voor mensen met bijvoorbeeld een burn-out.

Tip van Suus

Fietsen op Vlieland is genieten

Ik huur mijn fiets altijd op janvanvlieland.nl. Als je de fietsen online reserveert krijg je 10% korting. Deze fietsverhuur zit direct tegenover de boot, zodat je meteen je fiets op kan halen. En bij online reservering, hoef je niet in de wachtrij te staan!

3. De Horeca: de bediening is ECHT heel vriendelijk en het eten is ECHT heel lekker!!!

Het eten is heerlijk!
Rode bietenwrap met geitenkaat bij het Badhuys

Geloof mij, waar je ook gaat, iedereen is aardig. Er zal vast wel eens een minder aardig persoon tussen zitten, maar ik heb ze niet gezien dit weekend. Je wordt in elk hotel en restaurant gastvrij onthaald.

En is het niet zo dat ontspannen mensen, mensen laten ontspannen? Dit geldt tenminste wel voor een hooggevoelig persoon als ik. Ik neem de sfeer altijd heel snel over. Als deze sfeer heel vrij en vriendelijk is, dan voel ik me ook sneller welkom en vrolijk.

Horecatip van Suus

Ik hou van het eten, het is overal op vlieland lekker!

De restaurants zijn tot nu toe overal goed op Vlieland. Wij hebben nog geen slechte ervaring meegemaakt.

Het armhuis op Vlieland is een succes

Maar als ik dan echt een tip moet geven, ga naar Het Armhuis. En ik zal beginnen met het feit dat je echt moet reserveren voor dit restaurant.

Vroeger was dit, zoals de naam al doet vermoeden, een armhuis voor arme Vlielanders en drenkelingen. Lees meer op de site van het Armhuis.

Naast de prachtige historische lokatie is het eten echt heerlijk. Je wordt gewoon bijna verplicht om mindful te eten door het lekkere eten. Vooral in combinatie met een wijnarrangement is het een echte smaaksensatie!

Nog een extra tip voor als je nog niet zo goed tegen drukte kan: reserveer zo vroeg mogelijk. Op de een of andere manier eten mensen op dit eiland pas later. Tot nu toe was het rond 18:00 nog heerlijk rustig!

4. De natuur van Vlieland is prachtig!

de natuur van vlieland is prachtig

Ik geniet altijd enorm van de natuur van Vlieland. Dus veel natuur op een klein stukje grond; Duinen, een zandvlakte, strand, zee, heide, bos, enz. Die kleuren bij elkaar zijn echt prachtig. Het is mindfulness ten top!

ik hou van de zee van vlieland

Er zijn prachtige fietspaden en wandelpaden, zodat je genoeg keuze hebt om deze natuur te ontdekken. En mocht je onder een steen hebben geleefd, dan herhaal ik dit feit: Wandelen in de natuur werkt therapeutisch!

Tip van Suus

  • Zit je in een burn-out of heb je andere vermoeidheidsklachten? Huur dan een elektrische fiets of neem je eigen e-bike mee. Zo kan je echt genieten van de natuur zonder dat dit je teveel energie kost!
  • Ga in de Vliehors express op excursie naar de zandvlakte.
  • Wil je rust zoeken en het regent? Je kunt bij badhotel bruin heerlijk op een bank bij de open haard een tijdschrift lezen. Toen wij hier waren, was het vaak heel rustig. Mocht je nog meer willen chillen? Er is in dit hotel ook een wellness ruimte!

5. Het is niet moeilijk om een kamer met mooi zeezicht te boeken

Het uitzicht vanuit de Loods Logement
Het uitzicht vanuit de Loods Logement

Ik boek de kamer naar Vlieland niet vlak van tevoren. Dit doe ik liever twee maanden van tevoren. Zodat je dan meer keuze hebt. Ik kijk dan op booking.com of airbnb.nl . Vorig jaar boekte ik lastminute een kamer. Maar zelfs toen had ik nog een kamer met zeezicht.

Een kamer met zeezicht is dus over het algemeen niet heel moeilijk te boeken, omdat veel hotels gebouwd zijn aan de dijk. Hierdoor kijk je over de dijk uit over de Waddenzee. Maar wil je zeker weten een kamer met zeezicht, boek dan op tijd!

Kamertip van Suus

Dit jaar overnachtten wij in Loods Logement. Onze kamer was echt een droom. Centraal gelegen, niet heel moeilijk op het kleine Vlieland haha, maar goed je was wel snel bij de restaurantjes, de boot en het fietsverhuur.

Het bed lag heerlijk. Al moet ik zeggen dat ik wel ruzie had met de dekens. Maar misschien had dat wel meer te maken met het wijnarrangement dat ik die avond had gehad, oeps.

Het lekkere bed met kachel en hangstoel

Ik vind het op Vlieland nooit zo erg als het erg gaat regenen, geen idee waarom. Maar het was op deze kamer al helemaal niet erg dat het stormachtig weer was. Tijdens de regenbuien zat ik me heerlijk op het echte schapenvachtje in de hangstoel voor de gaskachel op te warmen.

De badkamer met heerlijke regendouche

En als we dan toch door een regenbui helemaal doorweekt waren, dan konden we ons lekker opwarmen onder de regendouche met een harde straal. En ja daarna ook nog voor de kachel met een kop thee! Is er iets lekkerder dan dat?

Nou je leest het wel! Ik heb wederom weer heerlijk genoten op Vlieland! Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben en snel ook een keer gaan onthaasten op Vlieland. Op een voorwaarde, dat jullie me wel even laten weten hoe het was!

Liefs Suus

2 Reacties

  1. Klinkt heerlijk! Door jou schrijven wil ik nu ook echt een keer naar Vlieland. Ben wel al eens op Ameland geeest en vond het daar ook heerlijk ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Schrijf je in

En ontvang als eerste een nieuw woord

Zoek in het blog

Instagram posts

Schrijf je in voor de
'Kom tot bloei' tribe

Schrijf je in en ontvang de link naar de bloeibieb