fbpx

Zo na een aantal weken radiostilte werd het wel weer even tijd voor een update over mijn burn-out en vakantie!

Ik had het echt even nodig om los te komen van alles. De afgelopen weken ben ik weer even lekker door de mangel gehaald. Ik zal in dit blog het volgende vertellen:

  • Hoe was het voor mij om, na een jaar thuis te zitten, aan mijn vakantie te beginnen?
  • Hoe was mijn vakantie?
  • Hoe is het nu met je burn-out?

Hoe was het voor mij om, na een jaar thuis te zitten, aan mijn vakantie te beginnen?

Vakantie burnout

Euhh, tja… Zucht steun en kreun? Zo kan ik het begin van mijn vakantie wel samenvatten.

Ik zat voor de vakantie heerlijk in een werkflow en had er weer zin in. Toen moest ik opeens wéér niks doen. Terwijl ik al genoeg had ‘gelummeld’ het afgelopen jaar. Gatsie darrie. Ik had er echt zo geen zin in.

Tegelijkertijd ervoer ik veel heftige emoties. Ik dacht telkens: “Vorig jaar toen was ik zus en zo.” De beelden speelden zich continu af in mijn hoofd.

“Een lappen zombiepop op de bank, overgeven van de stress, huilen zonder een gevoel van troost, vluchten van mezelf zonder antwoorden en rust, dood zijn terwijl ik nog leefde, denken zonder hoop, een hoofd gevuld met hopeloze gemene negatieve gedachten, duisternis en verlaten.”

Gek dat die herinneringen je laten denken dat je nog steeds dezelfde bent. Ik heb wat af gehuild die eerste weken. Ik ben zelfs weer in een negatieve spiraal gekomen. De ergste dag kreeg ik weer zo’n hopeloze angstaanval. Ik verwachtte dat het deze zomer ook weer zo zou zijn. Die angstaanval bevestigde dat alleen maar.

TOT

het moment dat ik me weer realiseerde wie ik was en wat ik had geleerd. Ik heb boos tegen een poef, de kritische bestraffende ouder in schematherapietaal, staan schreeuwen en die uit het raam gegooid. Buiten zette ik een zwarte stoel, zodat ik herinnerd werd dat die negatieve stemmen niet meer in mijn hoofd hoorden.

Ook las ik weer mijn eigen blogs terug over mijn identiteit. En die hielpen me er weer bovenop.

Hoe was mijn vakantie?

vakantie
Tijdens het toeren belandde we soms op de mooiste plekjes!

Samen met Rick ben ik in een camper naar de moezel gereden. Daar hebben we mega relaxed getoerd. Wat was de moezel een heerlijk mooi gebied. ZOOO rustig en zoooo mooi! Overal kastelen, wandelroutes, natuur, WIJN, camperplaatsen, stadjes. In een woord fantastisch. Ik ga niet echt uitweiden over wat ik hier allemaal heb gedaan. Ik ga namelijk in het volgende blog vertellen waarom de moezel zo’n geweldig gebied is voor mensen met een burn-out.

Maar hoe ging het dan met jouw burn-out en met Rick samen na zo’n heftig jaar?

Met Rick in de rodelbahn op vakantie
Met Rick in de Rodelbahn

Ja, we hebben een heftig jaar samen gehad. Maar o, wat hebben we veel geleerd. God heeft ons enorm veel gezegend in onze communicatie. Ik weet nog wel het moment waarop we, zonder het uit te spreken, elkaar besloten te vertrouwen.

Ik hoefde soms maar een paar woorden te zeggen en Rick reageerde dan precies met de juiste woorden. In plaats van elkaars bedoelingen in te vullen, vroegen we nu hier nu naar. Vaak bleek de ander het dan heel goed te bedoelen. Ik geloof ook echt dat God hierbij was en ons enorm heeft gezegend.

Rick was ontzettend ontspannen. Hij werd beschermd tegen de stress van zijn werk. Ik werd daarentegen beschermd tegen die angstgevoelens van de afgelopen weken. We waren eindelijk helemaal los van het afgelopen jaar.

Onze gesprekken gingen er bijna niet over. Alleen maar over de toekomst en onze dromen.

Hoe is het nu met je burn-out?

26 jaar op vakantie
Zo dankbaar dat ik jaartje ouder en een jaartje sterker mag zijn!
(inclusief blauwe plek op mijn onderarm)

Rick zei van tevoren dat onze vakantie een soort genezingsreis zou worden. En ik geloof zeker dat dit het is geweest. Want ik ben geen moment herinnerd aan de burn-out. Ik kon alles doen! Halleluja! =D

Dus ja er is een periode voor onze vakantie en na onze vakantie. Voor de vakantie dacht ik nog steeds als een zieke Suus met een burn-out. Na de vakantie had ik het zelfvertrouwen ontvangen dat ik een genezen Suus ben zonder burn-out.

Schrik niet. Ik ga niet meer zo snel over mijn grens! Natuurlijk ben ik er nog niet. Ik ben genezen, maar ik moet nog wel opbouwen, trainen en vertrouwen terugkrijgen. Zie het als een jaar lang niet sporten en daarna je conditie opbouwen. Ik ga komend jaar ook mijn conditie opbouwen.

Natuurlijk zal ik ook weer eens overprikkeld raken, gestresst zijn of ontmoedigd. Maar het voordeel is dat ik nu weet hoe ik hierin voor mezelf kan zorgen. Ik weet welke tools ik moet gebruiken om tot rust te komen.

Ik heb enorm veel zin in het komende jaar. Hoe zal het opbouwen gaan? Wat zal ik gaan doen? Maar er is een groot verschil met de start van vorig jaar. Vorig jaar had ik GEEEN vertrouwen en nu heb ik dat wel! =D

Dikke kus van Suus.

3 Reacties

  1. het maakt ons blij jou zo te horen. wat was het donderdag jl fijn om bij jou om de kost te gaan, super. jij bent weer een kanjer.
    oma/opa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Schrijf je in

En ontvang als eerste een nieuw woord

Zoek in het blog

Instagram posts

Schrijf je in voor de
'Kom tot bloei' tribe

Schrijf je in en ontvang de link naar de bloeibieb