fbpx

Lieve Suzanne (of je eigen naam),

Ik schrijf jou deze brief, omdat ik weet hoe het is om je zo rot te voelen. Ik voel met je mee. Je voelt nu neerslachtige of angstige emoties, het lukt je even niet om te genieten. Je kan niet genieten van jezelf en anderen. Je ziet de mooie dingen in het leven even niet meer. De nare ontmoedigende gedachtes en emoties overspoelen je hoofd. Je hebt het gevoel dat je er niets tegen kan doen en de grip kwijt raakt. Je bent bang dat je dezelfde storm mee gaat maken als de vorige storm. Lees mijn blog over het begin van de burn-out: Krakkemikkig schip in de storm

Wat zijn dat nare gevoelens en gedachten he? Maar ik spreek uit ervaring dat dit gevoel oké is. Het mag er zijn. Je hebt niks fout gedaan! Integendeel, je zorgt nu voor jezelf door de brief van mij te lezen.

Vaak denk je dat het je eigen schuld is dat je je niet vrolijk voelt. Maar dat is niet zo. Nogmaals, het is ECHT oké. Laat het toe.

Het is niet iets om bang voor te zijn. Het is als een klein kind, kwetsbaar, die vraagt om gezien te worden. Die vanzelf minder naar wordt als je haar aandacht geeft. Net zoals een klein kind uiteindelijk minder hard gaat huilen, als het door jou getroost wordt.

Geluk en genade volgen mij ALLE dagen van mijn leven. Dus zet jij een stap naar links, dan volgen Geluk en genade jou ook naar links. Ga jij naar rechts, dan volgen geluk en genade jou ook naar rechts. Dus aan de ene kant bereid Hij de weg voor jou en achter jou zorgt Hij dat geluk en genade jou volgen. -Suzanne-

Vertel dit aan jezelf:

Bevestiging:

Ze heeft het nodig dat je haar vertelt dat ze het goed doet. En dat het allemaal goed komt. Dit nare gevoel gaat weer voorbij. Nu ik dit schrijf heb ik die nare emotie ECHT NIET! Ik geniet van alles. Ik heb energie. Mijn hoofd is leeg. Ik voel vertrouwen en dankbaarheid.

Twee weken geleden leek je dit nog onmogelijk he? Je dacht nooit meer vreugde in je leven te vinden. Je durfde niks uit angst dat je verder weg zou glijden. En hier ben ik dan nu. Ik voel me sterk. Ik droom. Ik heb ideeën. Ik voel me geliefd en gezien door de Vader. Ik geloof ook echt dat Hij Zijn beloftes waar zal maken.

Waarheid: 

Geloof niet in ontmoediging. Dat zet je op een dwaalspoor van verwarring. Bouw je hoop op de Rots vol vertrouwen en beloften. Zeg: “Nee ik geloof niet in de leugen dat ik …, die stuur ik weg in Jezus naam, God zegt namelijk over mij…(Zijn beloften/waarheid), dat is de Waarheid die ik geloof.”  

Het is niet erg dat je nog geen rust voelt.

Je hoeft niet in de stress te raken dat je Zijn Nabijheid nu niet meteen voelt. Het is oke die onzekerheid. Als je last hebt van angstige en neerslachtige gevoelens is het heel normaal dat je even geen vrede in je hart hebt. Je doet niks fout, je doet het goed. Stop met jezelf bestraffend toe te spreken. Begin te geloven in Liefde voor jezelf.

Geloof uitspreken is genoeg. Het gevoel volgt jouw geloof. Kies hiervoor, bewust! Je kan het! Echt! Het is mij nu ook gelukt! Dus je kan het nu ook nog een keer! De eerste stappen zijn zwaar, maar het wordt steeds makkelijker.

Op elke leugen heeft God mij een antwoord gegeven. Die antwoorden zijn mijn wapens tegen de leugens en helpen mij in de echte wereld te blijven.

Toegeven aan je emotie:

Adem naar je gevoel, huil, schrijf, teken en spreek het uit naar de mensen die van je houden. Je hoeft deze last niet alleen te dragen! Zij zullen voor je bidden en je bemoedigen.

“Twee mensen kunnen door samenwerking meer bereiken dan een. Als er een valt, helpt de ander hem overeind. Maar als er een valt en hij is alleen, zit hij in moeilijkheden. Prediker 4:9-10”

Herstel en keuzes maken

Elke keuze zal God zegenen. Geluk en genade volgen mij ALLE dagen van mijn leven. Dus zet jij een stap naar links, dan volgen Geluk en genade jou ook naar links. Ga jij naar rechts, dan volgen geluk en genade jou ook naar rechts. Dus aan de ene kant bereid Hij de weg voor jou en achter jou zorgt Hij dat geluk en genade jou volgen.

Kies uit al die duizend stappen een ding. Je wilt alles tegelijk doen. Kies er eentje, dat is al goed genoeg. Dwaal je af naar alle andere dingen die ook nog zouden moeten? Kap dit af en zeg dat je maar een ding hoeft te doen. Wat een rust geeft dat he? God geeft je niet alles tegelijk. Hij doseert! Als je alles tegelijk moest doen dan zou die last veel te zwaar zijn en je reis alleen maar trager gaan. Je komt op je bestemming. Als je op reis gaat, ben je er toch ook niet meteen? Dan heb je tijd nodig om op je bestemming te komen. Laat de tijd voor je werken! De tijd is je vriend! Lees mijn blog: Burn-out: Vrienden worden met de tijd

Het seizoen waar je nu in zit is echt niet fijn. Het is pittig. Maar hij gaat ECHT voorbij!!! Omdat Hij ons een hoopvolle toekomst geeft. Het beste ligt voor ons. Dat is je hoop! Ga niet uit van het ergste maar van het beste! Dat is de waarheid. Houd moed en houd vol! JE kan het!

Afleiding zoeken

Je voelt je nu echt naar he? En volgens mij dwing je jezelf dan vaak dat je stil moet zijn en rustig moet zijn bij God. Maar ik zal je dit zeggen: Het is niet erg dat het je niet lukt om stil te worden als je die nare gevoelens hebt. Het is niet erg dat je geen vrede voelt. God houdt echt nog net zoveel van jou als wanneer je blij bent en Hem wel overal voor kan danken.

Ook met onrust mag je leuke dingen doen. En als je het alleen al verteld hebt aan Hem en om hulp hebt gevraagd, komt het al helemaal goed!

En als je deze nare neerslachtige gevoelens voelt, hoef je even niet op je grenzen en idealen te letten. Of te denken aan dingen die MOETEN. Laat los en laat God Zijn werk in je doen. Hij vult jouw lege handen weer.

Geven aan anderen

Je wilt vaak zo graag geven aan anderen, maar dat lukt je nu even niet. Maar luister naar wat ik zeg! Je kan alleen geven als je iets hebt. Ontvang Zijn Liefde voordat je weer kan geven aan anderen. Hij vult jouw lege handen weer, dan kan je weer geven aan anderen. 

Je leert het wel! Zet nog even door. Nu voel je je nog rot, maar straks niet meer. Nu weet je het allemaal niet meer, maar straks zal je het begrijpen. Het komt altijd weer goed! Zet ‘m op he?!

Liefs de gezonde Suus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Schrijf je in

En ontvang als eerste een nieuw woord

Zoek in het blog

Instagram posts

Schrijf je in voor de
'Kom tot bloei' tribe

Schrijf je in en ontvang de link naar de bloeibieb