fbpx

Ik zei voordat ik de geestelijke wapenuitrusting bewust aantrok dagelijks: “Het leven is niet leuk, het leven is een grote strijd in mijn hoofd. Het leven voelt voor mij als een gevecht die steeds weer zwaarder wordt. ‘Overwin de angst’ is het thema van mijn leven, de strijd van mijn leven. Een gevecht en een strijd die ik nooit ga winnen.”

Ik voelde me slachtoffer. Totaal geen overwinnaar.

De zin ‘wij zijn overwinnaars’ irriteerde mij

vrije mensen in de kerk irriteerden mij
vrije mensen in de kerk irriteerden mij

Telkens als er in de kerk mensen met hun handen zwaaiden en riepen dat ze vrij waren, voelde ik me ellendig. Wat deed ik verkeerd? Waarom kon ik niet vrij zijn? Wat doen zij om zonder angst te leven? Ik voel me nog steeds angstig. Al acht jaren lang. Wat moet ik anders doen? Is het niet voor mij?

Lees meer over mijn angststoornis

“We zijn overwinnaars!” “Ja, ja”, dacht ik dan. “Nou, ik doe keihard mijn best. Ik heb alles al geprobeerd. En nog heb ik constant die strijd.” Ik voelde me een enorme faalhaas.

Maar sinds ik de geestelijke wapenuitrusting bewust aantrek, ervaar ik steeds meer dat ik WEL een overwinnaar ben. Voor IEDEREEN is deze overwinning weggelegd. IEDEREEN die in Hem gelooft, wordt boven omstandigheden uitgetild.

Hij zei niet: “Het is alleen maar voor een paar weggelegd, die keihard hun best doen. Voor mensen die genoeg punten hebben gescoord. Voor mensen die voldoen aan mijn perfecte plaatje.”

Nee! Hij zegt juist: “Mijn liefde, gaven, vrijheid en overwinning is voor IEDEREEN die in mijn Waarheid geloofd.” Want de Waarheid maakt vrij. Dat is je bevrijding en je overwinning. De Waarheid.

Waarom is de geestelijke wapenuitrusting juist zo belangrijk voor ons hart?

waarom is er zo'n strijd in ons hart?
waarom is er zo’n strijd in ons hart?

De Bijbel gebruikt het hart als metafoor voor het diepste van je zijn. Je centrum, de plek waar been en merg, geest en ziel samenkomen. De gedachten en je woorden komen voort uit je hart. Je hart kan gevuld worden met de Waarheid en alles wat goed is, of juist met leugens en negativiteit.

Het hart is voor God het meest belangrijke plekje van jou. Want dat is waar JIJ bent. En Hij zoekt JOU. Hij wil dat jij tot in het diepste voelt hoeveel Hij van je houdt. Geen wonder dus dat Hij ons die geestelijke wapenuitrusting heeft meegegeven.

Ik overwin jou door jouw hart op te sluiten in de kooi van leugens

Je hart opgesloten in een kooi van leugens
Je hart opgesloten in een kooi van leugens

Er is een iemand die dat niet wil. Het is daarom meer dan logisch dat er een enorme strijd rondom ons hart is losgebarsten, die zichtbaar wordt in ons hoofd. Piekeren, leugens, zorgen, angst en paniek zijn allemaal dingen die God niet in je hart heeft gelegd.

Nare gedachten, zorgen en leugens in ons hoofd zijn als een wolf in schaapskleren. Gek genoeg kan het zo verleidelijk zijn om te geloven dat het maar een schaapje is. Want leugens en zorgen bieden ons ook een vorm van veiligheid. Het lijkt dat je zo vrij bent van rampen, terwijl je in werkelijkheid gevangen wordt door je eigen zorgen. Gelukkig is satan ontzettend bang als jij die geestelijke wapenuitrusting vol van Gods Waarheid aantrekt.

De Waarheid is…

de waarheid is ... mijn hart is al bevrijd!
de waarheid is … mijn hart is al bevrijd!

De Waarheid is echter, dat je hart al bevrijd is! Hij is al overwonnen! Je hart is al vrij en schoon.

“Wij vinden rust en vrede door te geloven in Zijn waarheid.”

Suzanneblog.nl

Deze Waarheid zal de sluier van je ogen afhalen, zodat je kan zien wat overwonnen is. Zodat je kan zien hoeveel kracht er in jouw hart zit. Hoe je hart eigenlijk overloopt van rust, vrede en liefde. Hij zegt niet voor niks dat Hij jou alles geeft wat je nodig hebt. Want dat ligt in jou. Het is aan jou om die Waarheid te ontdekken en te omarmen.

“You are the answer at your own prayer.”

Christine Caine

Godzijdank, heeft Hij ons niet kwetsbaar achtergelaten. Zonder enige bescherming. Hij heeft super praktische wapens tegen deze leugens gegeven, zodat jij de werkelijkheid kan zien. Dit is de Geestelijke wapenuitrusting uit Efeze 3!. Zo kan satan je geen kwaad meer doen.

Lees meer over de woorden van Waarheid

Overwin met de Geestelijke wapenuitrusting

1. Overwin door het zwaard van Zijn Woord

overwin 1

Bij aanvallen van leugens, vecht ik terug met het Woord van mijn Vader. Op elke leugen heeft God een antwoord in Zijn Woord gezet. Als ik zoek, zal ik vinden(Mat. 7:7). Als ik vraag zal Hij antwoorden (Ps. 34:5)

“Nu kwam de beproever naar hem toe en zei: ‘Als u de Zoon van God bent, beveel dan die stenen in broden te veranderen.’ Maar Jezus gaf hem ten antwoord: ‘ER STAAT GESCHREVEN: “De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder woord dat klinkt uit de mond van God.”‘

Mat. 4:3-4 NBV

Echt even een mega tip: Psalmen is echt super inspirerend. Hier staat alles in. David heeft veel tegenslagen en angsten. Hij laat ons zien om toch telkens te vertrouwen op Zijn goedheid.

2. Overwin ontmoedigingen met de gordel van waarheid

overwin 2

Als mij wordt gezegd dat ik alles verloren heb, dan sta ik in de belofte dat ik overwinnaar ben. Maar ook is het hierin goed om je te richten op wie God is. Herhaal wat voor goeds Hij al allemaal voor jou heeft gedaan. Of richt je op hoe Hij de schepping heeft gemaakt. Maak Hem groter door je aandacht op Hem te richten en Zijn goedheid. Dan zullen jouw problemen daarbij in het niet vallen.

“Ik ben ervan overtuigd dat het lijden van deze tijd in geen verhouding staat tot de luister die ons in de toekomst zal worden geopenbaard. “

Rom. 8:18 NBV

3. Overwin angst voor afwijzing met het borstpantser van gerechtigheid

overwin 3

Wanneer ik vernederd en gekwetst wordt, doordat ze (mijn gedachten) zeggen dat ik niet goed genoeg ben, dan bescherm ik mijn hart door te zeggen dat God mij als schoon, rein, heilig, waardevol en puur ziet. Hij maakt mij zelfs tot Zijn bruid.

Ik heb speciaal voor jou een aantal wallpapers gemaakt voor je telefoon. Zodat je elke keer als je je telefoon opent, herinnert wie jij werkelijk bent. Je kan ze downloaden in mijn bloeibieb. Je krijgt gratis toegang door je emailadres hier in te vullen.

4. Overwin je omstandigheden met het schild van geloof

overwin 4

Als ik midden in een gevecht beland van zorgelijke en nare omstandigheden, dan geloof ik in Gods goedheid. Hij zal altijd voor mij zorgen en Zijn plannen zijn vol hoop.

“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”

Jeremia 29:11 NBV

“Daarom zeg ik jullie: alles waarom jullie bidden en vragen, geloof dat je het al ontvangen hebt, en je zult het krijgen.”

Marc. 11:24 NBV

5. Overwin de strijd in je gedachten met de helm van blijdschap

overwin 5

Ik bescherm mijn gedachten door meerdere keren op een dag God te danken voor de meest kleine en grote gedachten. In moeilijke situaties zoek ik altijd naar iets om voor te danken. Je vindt er altijd wel een!

“Wees altijd verheugd, bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus Jezus, verlangt.”

1 Tessalonicenzen 5:16-18

6. Doe de Schoenen van ‘bereid zijn om te luisteren en uit te stappen’ aan.

overwin 6

Ik ben bereid om Uw stem beter te leren verstaan, zodat ik weet wanneer en hoe ik Uw zegen van Vrede kan delen met anderen. Als ik U beter leer kennen, leer ik Uw plan beter kennen. En U heeft een plekje speciaal voor mij bedacht. Die naadloos aansluit op mijn gaven, zodat ik tot zegen kan zijn in Uw koninkrijk.

 “Elke plaats die uw voetzool betreden zal, geef Ik jullie, zoals Ik tot Mozes gesproken heb.”

Jozua 1:3

Schiet niet in de stress, als je je nog onrustig voelt. Je kan niet verwachten dat je van de een op de andere dag rust in je hart voelt.

Geloof mij, ik weet hoe moeilijk dit is. Ik kan ook gefrustreerd zijn, als ik onrustig ben. Dan denk ik dat ik van alles verkeerd doe. Maar deze geestelijke wapenuitrusting gaat niet om jouw gevoel, ze gaan om jouw geloof in de Waarheid. Het gaat om jouw vertrouwen in Zijn goede plan met jou.

Vertrouw dat de rust gaat komen. Spreek uit: “Er komt een dag dat ik deze Waarheid als vanzelfsprekend zal ervaren.” Vertrouw dat er een dag komt, dat je rust ervaart. Laat los wanneer, maar laat God het bepalen. Hij weet het beste wat goed is voor jou.

Als je vragen hebt, laat het weten!

liefs Suzanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Schrijf je in

En ontvang als eerste een nieuw woord

Zoek in het blog

Instagram posts

Schrijf je in voor de
'Kom tot bloei' tribe

Schrijf je in en ontvang de link naar de bloeibieb