Overwin de onrust in je hart met deze 6 wapens van Waarheid.

Ik zei vorig jaar dagelijks: “Het leven is niet leuk, het leven is een grote strijd in mijn hoofd. Het leven voelt voor mij als een gevecht die steeds weer zwaarder wordt. ‘Overwin de angst’ is het thema van mijn leven, de strijd van mijn leven. Een gevecht en een strijd die ik nooit ga winnen.”

Ik voelde me slachtoffer. Totaal geen overwinnaar.

De zin ‘wij zijn overwinnaars’ irriteerde mij

vrije mensen in de kerk irriteerden mij
vrije mensen in de kerk irriteerden mij

Telkens als er in de kerk mensen met hun handen zwaaiden en riepen dat ze vrij waren, voelde ik me ellendig. Wat deed ik verkeerd? Waarom kon ik niet vrij zijn? Wat doen zij om zonder angst te leven? Ik voel me nog steeds angstig. Al acht jaren lang. Wat moet ik anders doen? Is het niet voor mij?

Lees meer over mijn angststoornis

  “We zijn overwinnaars!” “Ja, ja”, dacht ik dan. “Nou, ik doe keihard mijn best. Ik heb alles al geprobeerd. En nog heb ik constant die strijd.” Ik voelde me een enorme faalhaas.

  Maar nu ervaar ik steeds meer dat ik WEL een overwinnaar ben. Voor IEDEREEN is deze overwinning weggelegd. IEDEREEN die in Hem gelooft, wordt boven omstandigheden uitgetild.

  Hij zei niet: “Het is alleen maar voor een paar weggelegd, die keihard hun best doen. Voor mensen die genoeg punten hebben gescoord. Voor mensen die voldoen aan mijn perfecte plaatje.”

  Nee! Hij zegt juist: “Mijn liefde, gaven, vrijheid en overwinning is voor IEDEREEN die in mijn Waarheid geloofd.” Want de Waarheid maakt vrij. Dat is je bevrijding en je overwinning. De Waarheid.

  (Ga ik weer niet citeren, omdat het ook goed is om zelf op onderzoek uit te gaan waar het staat ;))

  Waarom ervaren wij zo’n strijd in ons hart?

  waarom is er zo'n strijd in ons hart?
  waarom is er zo’n strijd in ons hart?

  De Bijbel gebruikt het hart als metafoor voor het diepste van je zijn. Je centrum, de plek waar been en merg, geest en ziel samenkomen. De gedachten en je woorden komen voort uit je hart. Je hart kan gevuld worden met de Waarheid en alles wat goed is, of juist met leugens en negativiteit.

  Het hart is voor God het meest belangrijke plekje van jou. Want dat is waar JIJ bent. En Hij zoekt JOU. Hij wil dat jij tot in het diepste voelt hoeveel Hij van je houdt.

  Ik overwin jou door jouw hart op te sluiten in de kooi van leugens

  Je hart opgesloten in een kooi van leugens
  Je hart opgesloten in een kooi van leugens

  Er is een iemand die dat niet wil. Het is daarom meer dan logisch dat er een enorme strijd rondom ons hart is losgebarsten, die zichtbaar wordt in ons hoofd. Piekeren, leugens, zorgen, angst en paniek zijn allemaal dingen die God niet in je hart heeft gelegd.

  Nare gedachten, zorgen en leugens in ons hoofd zijn als een wolf in schaapskleren. Gek genoeg kan het zo verleidelijk zijn om te geloven dat het maar een schaapje is. Want leugens en zorgen bieden ons ook een vorm van veiligheid. Het lijkt dat je zo vrij bent van rampen, terwijl je in werkelijkheid gevangen wordt door je eigen zorgen.

  De Waarheid is…

  de waarheid is ... mijn hart is al bevrijd!
  de waarheid is … mijn hart is al bevrijd!

  De Waarheid is echter, dat je hart al bevrijd is! Hij is al overwonnen! Je hart is al vrij en schoon.

  “Wij vinden rust en vrede door te geloven in Zijn waarheid.”

  Suzanneblog.nl

  Deze Waarheid zal de sluier van je ogen afhalen, zodat je kan zien wat overwonnen is. Zodat je kan zien hoeveel kracht er in jouw hart zit. Hoe je hart eigenlijk overloopt van rust, vrede en liefde. Hij zegt niet voor niks dat Hij jou alles geeft wat je nodig hebt. Want dat ligt in jou. Het is aan jou om die Waarheid te ontdekken en te omarmen.

  “You are the answer at your own prayer.”

  Christine Caine

  Godzijdank, heeft Hij ons niet kwetsbaar achtergelaten. Zonder enige bescherming. Hij heeft super praktische wapens tegen deze leugens gegeven, zodat jij de werkelijkheid kan zien. Zo kan satan je geen kwaad meer doen.

  Lees meer over de woorden van Waarheid

   Overwin met de zes wapens van de Waarheid

   1. Overwin aanvallen met het zwaard van Zijn Woord

   overwin 1

   Bij aanvallen van leugens, vecht ik terug met het Woord van mijn Vader. Op elke leugen heeft God een antwoord in Zijn Woord gezet. Als ik zoek, zal ik vinden.

   2. Overwin ontmoedigingen met de gordel van waarheid

   overwin 2

   Als mij wordt gezegd dat ik alles verloren heb, dan sta ik in de belofte dat ik overwinnaar ben.

   3. Overwin angst voor afwijzing met het borstpantser van gerechtigheid

   overwin 3

   Wanneer ik vernederd en gekwetst wordt, doordat ze zeggen dat ik niet goed genoeg ben, dan bescherm ik mijn hart door te zeggen dat God mij als schoon, rein, heilig, waardevol en puur ziet. Hij maakt mij zelfs tot Zijn bruid.

   4. Overwin je omstandigheden met het schild van geloof

   overwin 4

   Als ik midden in een gevecht beland van zorgelijke en nare omstandigheden, dan geloof ik in Gods goedheid. Hij zal altijd voor mij zorgen en Zijn plannen zijn vol hoop.

   5. Overwin de strijd in je gedachten met de helm van redding

   overwin 5

   Ik bescherm mijn gedachten tegen angst, door te zeggen dat ik vrij ben van angst en zorgen.

   6. Doe de Schoenen van ‘bereid zijn om te luisteren en te doen’ aan.

   overwin 6

   Ik ben bereid om Uw stem beter te leren verstaan, zodat ik weet wanneer en hoe ik Uw zegen van Vrede kan delen met anderen. Als ik U beter leer kennen, leer ik Uw plan beter kennen. En U heeft een plekje speciaal voor mij bedacht. Die naadloos aansluit om mijn gaven, zodat ik tot zegen kan zijn in Uw koninkrijk.

   Schiet niet in de stress, als je je nog onrustig voelt. Je kan niet verwachten dat je van de een op de andere dag rust in je hart voelt.

   “Er komt een dag dat ik deze Waarheid en rust als vanzelfsprekend zal ervaren.”

   Suzanneblog.nl

   Geloof mij, ik weet hoe moeilijk dit is. Ik kan ook gefrustreerd zijn, als ik onrustig ben. Dan denk ik dat ik van alles verkeerd doe. Maar deze wapens gaan niet om jouw gevoel, ze gaan om jouw geloof in de Waarheid. Het gaat om jouw vertrouwen in Zijn goede plan met jou.

   Vertrouw dat de rust gaat komen. Spreek uit: “Er komt een dag dat ik deze Waarheid als vanzelfsprekend zal ervaren.” Vertrouw dat er een dag komt, dat je rust ervaart. Laat los wanneer, maar laat God het bepalen. Hij weet het beste wat goed is voor jou.

   Als je vragen hebt, laat het weten!

   Liefs Suus.

   Deel deze post:

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

   Schrijf je nu in

   En ontvang als Eerste de Nieuwste tips en ervaringsverhalen

   Schrijf je nu in

   En ontvang als Eerste de Nieuwste tips en ervaringsverhalen