fbpx

Voor anderen lijkt een vakantie heerlijk als je een burn-out hebt, voor mij was dit echter een enorme uitdaging. Activiteiten die voor anderen leuk waren, kostten mij enorm veel energie. Ik zat gerust met oordoppen in een restaurant. Want een van de kenmerken van een burn-out is toch dat je filter kapot is.

Vorig jaar ben ik met paniekaanvallen en een zware burn-out nog eventjes naar Florida geweest. Nu snap ik echt niet hoe ik dat heb gedaan. Maar ja het was al geboekt, dus we moesten wel.

Hier lees je hoe ik op vakantie ging met paniekaanvallen.

Dit jaar voelde ik me natuurlijk al veel beter. Toch kozen we ervoor om niet te ver weg te gaan. We zijn met een camper naar de Moezel gereden.

Terwijl ik daar was, realiseerde ik dat dit vorig jaar een heerlijke plek geweest zou zijn. Tijdens je burn-out heb je enorm veel behoefte aan rust, structuur, afleiding en keuzevrijheid. Deze punten kwamen, naar mijn mening, prima aan bod in de Moezel.

Hieronder lees je de redenen waarom ik de Moezel een perfecte vakantieplek vind in je burn-out.

Het is er heel erg rustig

dorpjes vakantie
Winningen

Mijn kapotte filter was een van de duidelijkste symptomen van de burn-out. Ik kon niet tegen veel mensen bij elkaar en al die geluiden.

Het heerlijke aan deze omgeving is dat het niet mega toeristisch is. Wij zijn een paar dagen in Winningen geweest. Een mooi rustig dorpje waar we heerlijk uit eten zijn geweest. Ook de andere dorpjes waren vrij rustig.

Het is niet ver rijden

Moezel winingen niet ver rijden vakantie

Wij zijn eerst naar de Eifel gegaan. Dit was vanaf Urk maar drie uurtjes rijden. Tijdens mijn burn-out was ik snel moe. Lange autoritjes zaten er voor mij niet in. Ik moest dan een á twee dagen bijkomen van alleen een autorit. Het zou jammer zijn als je eerst een week nodig hebt van het bijkomen en dan pas kan genieten!

Mocht je meteen naar de Moezel willen rijden, dan zijn dat vier uurtjes. Maar ik zou je adviseren om het in etappes te doen. Maak van de reis ook alvast een vakantie, zodat het niet als ‘moeten’ voelt.

Er zijn veel mooie dorpjes en kastelen

burcht eltz

Zoals ik eerder al benoemde, zijn er prachtige dorpjes en stadjes in deze streek. Ik had telkens het gevoel dat ik zo een sprookje instapte. Overal vakwerkhuisjes. Een aantal aanraders: Winningen, Cochem, Bernkastel-keus.

Voor mijn gevoel zat in elke bocht wel een kasteel of een burcht. Burg Eltz is het meest beroemde kasteel van allemaal.

Gelukkig las ik van tevoren het blog over de Moezel van Elke, dat het ontzettend druk kan zijn. Daarom zijn wij meteen om half 10 daar naartoe gegaan. Het was toen nog lekker rustig. Dus mocht je tijdens je burn-out energie genoeg hebben, ga ’s ochtends meteen bij de opening!

Je kan veel verschillende wandelroutes doen in een mooie natuur

vakantie mooie natuur

Wandelen in de natuur werkt therapeutisch. In deze omgeving hebben ze veel verschillende wandelroutes. Ik weet niet waarom, maar deze natuur en omgeving gaf mij zoveel rust. Dus maak hier vooral gebruik van zou ik zeggen!

Er zijn veel kuuroorden

bad betrich kuuroord
Bad Betrich

Dit dorpje omringd door bergen is echt een aanrader. Als je door dit dorpje heenloopt, daalt de rust automatisch op je neer. De Moezel ligt dichtbij de Vulkaaneifel. In Bad Betrich bevind zich een eeuwenoude borrelende warmtebron. Rond 1530 kwam de geoloog Sebastian erachter dat dit water een geneeskrachtige werking bevat. Het water is gemiddeld 32 graden en komt uit een diepte van ruim 2000 meter. Lees hier meer over Bad Betrich.

De rodelbahn in Riol heeft je het gevoel dat je weer even leeft

rodelbahn vakantie

Dit was echt hilarisch. De rodelbahn ging zo snel dat je echt je gordel nodig had om in het bakje te blijven zitten. Ik heb het uitgegild! Ik denk dat ze in heel Riol mijn geschreeuw hebben gehoord, haha!

Je bent tijdens dit ritje zo druk bezig met recht blijven zitten, dat je niet meer denkt aan al je problemen. Dus neem de tijd om in de rodelbahn te stappen!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Wat voor vakantie werkte voor jou tijdens je burn-out?

Liefs Suzanne

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Schrijf je in

En ontvang als eerste een nieuw woord

Zoek in het blog

Instagram posts

Schrijf je in voor de
'Kom tot bloei' tribe

Schrijf je in en ontvang de link naar de bloeibieb