fbpx
De belofte van zwanger zijn kwam uit

Het grote woord is eruit. WIJ ZIJN ZWANGER! We zijn enorm dankbaar en blij. Hier lees je hoe niet vanzelf het zwanger worden ging en hoe de burn-out ‘roet in het eten gooide’.

Iedereen heeft vast wel onze #gebedsverhoring gezien bij ons social media bericht.

Waarom is het een gebedsverhoring? En wat was ons gebed? De gebedsverhoring gaat veel en veel verder dan alleen zwanger worden. Ik wil met dit blog getuigen van de realiteit van het leven (in een klap kan je van alles beroofd worden) en van Gods goedheid (in een klap kan alles je teruggegeven worden).

Alles werd mij afgenomen, waaronder ook het zwanger worden.

kinderwens

In dit blog lees je eigenlijk vooral hoe diep ik zat en hoe alles mij werd afgenomen. Wat een enorm pijnlijk proces was dit.

Ik voelde me waardeloos want wat was ik nog zonder al die dingen. En ondertussen werden mijn leeftijdsgenoten zwanger of bloeiden op in hun werk. De volgende dingen werden van mij afgenomen:

 • energie,
 • gezondheid,
 • zelfvertrouwen,
 • florerend huwelijk,
 • zwanger worden,
 • werk,
 • levensvreugde,
 • levensvrede (20 paniekaanvallen per dag),
 • leven met God,
 • relaties, ik was enorm eenzaam,
 • enz.

Maar juist in dat dal waarin alles was afgenomen, scheen God Zijn licht in mijn hart. Nadat ik veelvuldig boos had uitgeroepen naar God waar Hij was, fluisterde Hij:

De belofte van zwanger zijn kwam uit

“ Ik zal je een hoopvolle toekomst geven! Ik ben niet gekomen om te roven en te stelen, maar om jou een leven te geven in overvloed.”

Hier heb ik mij uit alle macht aan vastgehouden. Dit citaat komt uit mijn bericht van vorig jaar:

Ik weet ook dat God heeft beloofd dat Hij mij een hoopvolle toekomst zal geven. Ik weet dat ik niet op mijn eigen inzicht kan vertrouwen. Dus heel veel zorgen maken. Ik weet dat ik op Hem mag vertrouwen met heel mijn hart. En dan weet ik, dat Hij op een dag mijn grootste hartverlangen zal vervullen.
En niet op een moment en manier die ik bepaal, Godzijdank niet zeg! Hij weet welke tijd goed is en Hij weet hoe.

Suzanne

Er viel een last van mijn schouders. Hij had mij beschermd door niet zwanger te worden. Een kindje hebben tijdens een burnout lijkt me echt ontzettend zwaar. Ik wist dat ik zwanger zou worden als de tijd er rijp voor was. En die tijd is nu aangebroken.

Hoe God mij alles teruggaf met als Kroon zwanger worden

ik ben zwanger

Hij is niet de boze straffende God die eist dat we zo weinig mogelijk hebben. Hij is een liefhebbende barmhartige Vader die Zijn kinderen alles geeft in overvloed.

Hier hield ik me aan vast. Ook al was ik nog niet zwanger. Ik kwam niets tekort (Psalm 23:1) Hierin voelde ik volledige overgave. Ik vertrouwde Zijn inzicht wanneer de tijd het beste was meer dan mijn eigen. Wat een enorme rust en vrede geeft dit. Erop vertrouwen dat Hij ALTIJD goed is, ook al zie je het niet.

Het afgelopen jaar is het vergoeden (Joel 2:25) en rechtzetten(Jesaja 40:4) van het onrecht in een stroomversnelling geraakt:

 • Ik heb weer energie,
 • ben kerngezondheid,
 • barst van het zelfvertrouwen,
 • en heb een florerend huwelijk.
 • Mijn kinderwens is vervuld, ik ben zwanger!
 • Ik heb werk waarin ik vreugde vind en mijn creativiteit in kwijt kan,
 • Mensen die mij onrecht hadden aangedaan, vroegen om vergeving of gaven hun fouten toe, zonder dat ik hier ook maar iets voor hoefde te doen!
 • Ik heb elke dag zin om op te staan, ik zit vol levensvreugde.
 • Mijn hart zit vol levensvrede en ik heb GEEN ANGSTSTOORNIS meer!!
 • Ik leef weer met God, ik kan Zijn stem beter horen,
 • relaties, ik was enorm eenzaam, maar nu hersteld Hij relaties en geeft Hij nieuwe vervullende vriendschappen met fantastische mensen!
 • Kortom 10.000 redenen tot dankbaarheid!

Het zwanger worden is de kroon geweest op dit alles. Het is de bevestiging geweest dat we er klaar voor zijn. Het is het meest tastbare bewijs dat Hij trouw is en Zijn beloften nakomt!

Wat betekent dit voor jou?

Ik ken jouw situatie niet. Ik weet niet op welke doorbraak jij wacht of in welk dieptepunt jij zit. Of je al zwanger bent geweest of dat dit niet lukt.

Waar je wel echt echt op mag vertrouwen is dat God al het nare uit jouw leven zal omdraaien naar iets goeds.  Alles wat jou wordt of werd afgenomen, zal Hij overvloedig geven. Steun hierin niet op je eigen menselijke inzicht, maar vertrouw erop dat Hij weet hoe alles vergoed kan worden. Wees niet je eigen rechtdoener! Hij is jouw rechtdoener. Hij zal recht maken wat krom was(Jesaja 40:4). Geef Hem hiervoor de tijd. De tijd is je vriend.

Het is waar wat er in de bijbel staat! Echt, kijk naar hoe Hij mijn leven heeft omgedraaid.

Niet alleen voor mij, ook voor jou!

liefs Suzanne

De bijbelteksten

Psalm 37: 4-6
“Zoek je geluk bij de HEER, hij zal geven wat je hart verlangt. Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon.

Jeremia 29:11
“Mijn plan met jullie staat vast – spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven.”

Psalm 23:1
“ De Heer is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets.

Joel 2:25
“Ik zal u vergoeden de jaren, toen de sprinkhaan (alles) opvrat, de verslinder en de kaalvreter en de knager, mijn groot leger dat Ik op u afzond” 

Spreuken 3:5-6
“Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.”

Johannes 10:10-11
Een dief komt alleen om te roven, te slachten en te vernietigen, maar ik ben gekomen om hun het leven te geven in al zijn volheid. Ik ben de goede herder. Een goede herder geeft zijn leven voor de schapen.

Jesaja 40:4
“Alle dalen zullen verhoogd worden, en alle bergen en heuvelen zullen vernederd worden; en wat krom is, dat zal recht, en wat hobbelachtig is, dat zal tot een vallei gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën

Schrijf je in

En ontvang als eerste een nieuw woord

Zoek in het blog

Instagram posts

Schrijf je in voor de
'Kom tot bloei' tribe

Schrijf je in en ontvang de link naar de bloeibieb